Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asfalt och stenar dumpat vid skjutbanan

/
  • Den här högen med asfalt och stenplattor har dumpats precis framför vägbommen in till skjutbanan vid Stigen i Sandviken.Foto: Lars Erik Björk

En stor hög med stenplattor och asfalt har dumpats framför vägbommen in till skjutbanan vid Stigen. Sannolikt lämnades massan på grund av att skytteklubben lagade låset till vägbommen som hade brutits upp tidigare.

Annons

I förra veckan berättade Arbetarbladet om att det kraftiga låset på vägbommen in till skjutbanan som drivs av Sandvikens skyttegille hade brutits upp.

– Då trodde jag att någon förberedde en stöld. Nu förstår jag vad anledningen egentligen var. Man hade förberett för att dumpa avfall inne på området, säger skyttegillets kassör Lars Erik Björk.

Det uppbrutna låset lagades och när Lars Erik Björk kom till skjutbanan på tisdagskvällen möttes han av högen med asfalt och stenplattor som lämnats precis framför vägbommen.

Nedskräpningen är nu polisanmäld, inte bara av föreningen utan även av Sandvikens kommun.

– Det här är en otillåten nedskräpning i naturen. Vem som gjort det vet inte vi och det är inte heller vår sak att leta syndabockar. Därför har vi överlämnat ärendet till polisen, säger Sandvikens kommuns miljöchef Tommy Stenergard.

Närmaste godkända station för asfaltrester är i Forsbacka.

Förra årets anmäldes flera fall av nedskräpning i naturen i Gästrikland. Även då handlade det i ett antal fall om slipers, asfalt och stenplattor. Ett irländskt företag, som utför stenbeläggningar på tomter, tog då på sig dumpningen av avfall på NCC:s rivningstomt i Gävle och förklarade att det var ett misstag.

Mer läsning

Annons