Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åshammars hyvleri miljoninvesterar

När många andra drar ned väljer Åshammars hyvleri att satsa. Nu bygger företaget en ny målerianläggning i gamla fönsterfabrikens lokaler intill vilket har lett till nyanställningar. Totalt har investeringar för 6 miljoner kronor gjorts på hyvleriet.

Annons

Åshammars hyvleri och trävaru AB levererar främst varor till bygghandeln. Tidigare har alla målningsarbeten lagts ut som legojobb men nu väljer företaget att flytta hem dem till Åshammar. Delar av Lenhovda fönsters nedlagda fabrik på andra sidan Bakfallsvägen håller som bäst på att göras om till måleri. Om några veckor ska det tas i drift.

Det är både ekonomiska och miljömässiga faktorer som ligger bakom beslutet.

– Det är inte så bra att köra virke fram och tillbaka, förklarar vd:n Lars-Olof Skytt som också menar att kundservicen blir bättre genom snabbare leveranser.

Bortsett från måleriet har hyvleriet fått ett nytt virkesintag och moderniserats så att arbetsmiljön ska bli bättre. Totalt har investeringar på 6 miljoner kronor gjorts. Satsningarna har också inneburit nyanställningar. Personalstyrkan har ökat från 18 till 21 personer.

Det är under vårmånaderna som hyvleriets försäljning tar rejäl fart. 70 till 80 procent av leveranserna sker mellan april och oktober. Därför vet man inte än om, och i så fall hur, krisen kommer att slå mot företaget.

– Men det är för tidigt för oss att bromsa än, säger Lars-Olof Skytt.

Åshammars hyvleri har vid flera tillfällen de senaste åren utsett till ett av Gästriklands bästa företag.

Mer läsning

Annons