Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avveckling av flottnings-museet inledd

Nu har stiftelsen Dalälvarnas Flottningsmuseum inlett sin avveckling. Men det blir en utdragen process och under tiden ska museet fortsätta hållas öppet för bokade grupper.
– Vi är angelägna att avsluta på ett snyggt och hederligt sätt, säger styrelseordföranden Sven-Olof Sundqvist.

Annons

Som väntat blev Sandvikens kommuns beslut att nobba fortsatt bidrag dödsstöten för stiftelsen som driver flottningsmuseet i Gysinge.

Vid ett styrelsemöte i går, där företrädare för Nordiska museet, tekniska museet och de båda länsmuseerna i Gävleborg och Dalarna deltog, togs beslut om hur avvecklingen av stiftelsen ska gå till.

– Juridiskt är det en invecklad process och därför kommer det att dra ut på tiden. Vi räknar med att ta emot bokade grupper även i sommar för att därefter, förhoppningsvis, kunna lämna över en del av verksamheten till en ideell förening, säger Sven-Olof Sundqvist.

Enligt Sundqvist var det besvikna styrelseledamöter som i går träffades för att inleda avvecklingen.

– Sandvikens kommun och då särskilt kultur- och fritidsnämnden får ta på sig den här nedläggningen. Det blir inte lätt för kommunen att ta kontakter med kulturella institutioner i fortsättningen. Men vi ska visa att vi är bättre än dem genom att avveckla hederligt och snyggt.

Fastigheterna som använts av museistiftelsen ägs av kommunen och ska säljas till Ulf Berghäll i nästa etapp av Stockholmsföretagarens köp av Gysinge Bruk.

Mer läsning

Annons