Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Balkongklättrare tog sig in i lägenhet

En 30-årig man vaknade skräckslagen tidigt på måndagsmorgonen av att en man slog sönder fönsterrutan till balkongen och tog sig in i lägenheten.


Den 31-årige inkräktaren hade då klättrat via balkongerna upp till tredje våningen.

Annons

Det var vid 07-tiden på morgonen som den sovande hyresgästen på Smassens väg vaknade av att en glasruta slogs sönder. Han såg sedan hur en för honom okänd man stod på balkongen och sträckte in handen och öppnade balkongdörren. Den 30-årige hyresgästen blev rädd och sprang ut ur sin lägenhet för att söka skydd hos några grannar.

Därifrån larmades polisen som senare kunde gripa inkräktaren på plats.

Den 31-årige Sandvikenbon hade klättrat på balkongerna ända upp till tredje våningen. Männen känner inte varandra och av polisrapporten framgår det inte varför 31-åringen med våld tog sig in i just den lägenheten.

En kvart tidigare hade ytterligare ett fönster till en bostad i grannhuset slagits sönder. Mycket talar för att 31-åringen gjorde även det.

När han greps visade han tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad. Dessutom hade han en mindre mängd amfetamin på sig. Förutom narkotikabrott är 31-åringen nu misstänkt för grovt hemfridsbrott och skadegörelse. Han frigavs efter förhör.

Mer läsning

Annons