Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyguld ger guld även i kassan

Det är inte bara ära som står på spel för Saik i SM-finalen. En seger på Studenternas på söndag ger ett välkommet extraklirr i klubbkassan på minst 65 000 kronor.

Annons

Både Sandvikens kommun och Sandvik, som är Saik:s största sponsorer, har prestationsbaserade avtal. Ju bättre det går på isen desto mer pengar får Saik i bonus.

Kommunen sponsrar i år med en grundsumma på 470 000 kronor som klubben får oavsett hur det går i serien. Om Saik tar sig till semifinal ökas summan med 5 000 kronor vardera för dam- och herrlaget. En final innebär ytterligare 15 000 kronor.

Blir det guld väntar 15 000 kronor till, eller eventuellt 20 000 om Saik tar huvudansvaret för guldfesten.

Detta innebär, med damernas sorti i semifinalen och herrarnas stundande finaldrabbning, att 25 000 kronor extra redan kammats hem till klubben.

– Saik sätter Sandviken på kartan. Varumärkesundersökningar visar att laget har ett stort nationellt genomslag. Bara genom att gå till semifinal blir det intresse i riksmedia, säger Odd Westby, informationschef i Sandvikens kommun.

H19-, D19-, H17- och D17-lagen får däremot bara bonus om de vinner SM-guld, 5 000 kronor vardera. H19-laget spelade i går kväll sin andra semifinal där det avgjordes om de tog sig vidare.

Sponsorpengarna går till Saik som föreningen, och ska komma inte bara A-laget till del, utan även damerna och ungdomarna.

Samma sak gäller de pengar klubben får från Sandvik.

Sponsorsavtalet med storföretaget innehåller också en grundsumma, men hur mycket den är på vill företaget inte avslöja.

– Det är mellan oss och Saik, säger Anders Wallin, informationschef på Sandvik

För en finalvinst får Saik i alla fall 50 000 kronor ytterligare i bonus för både damer och herrar.

– Saik engagerar många av våra anställda och är bra reklam för Sandvik, säger Anders Wallin.

När Saik vann finalen för åtta år sedan gav Sandvik totalt 900 000 kronor till klubben utifrån det avtal som gällde då. Efter det gjordes systemet om och bonusdelen krymptes till förmån för en större grundplåt. Anledningen var att inte ungdomsidrotten skulle behöva påverkas av A-lagets resultat.

Mer läsning

Annons