Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baracker kan lösa lokalbristen även på Kungsgårdens skola

/

Baracker har löst akuta lokalproblem för förskolor i Sandviken tidigare. Nu ska tillfälliga moduler även ställas ut vid skolan i Kungsgården.

Annons

Det senaste året har bristen på förskole- och skollokaler i Sandvikens kommun kulminerat. Antalet barn och elever blir allt fler och flyktingkrisen spär på utrymmesbristen ytterligare.

En av kommunen beprövad lösning är tillfälliga baracker. Det används i dag för förskoleverksamhet både i Järbo och i Österfärnebo. Nu kan det också bli lösningen i Kungsgården.

LÄS OCKSÅ: Lokalbristen löses framför barnens ögon

Arbetarbladet har tidigare kunnat berätta att Kungsgårdens skola är trångbodda med många asylsökande i både förskole- och skolålder.

LÄS OCKSÅ: trångt i skolan när asylsökande ska in

Enligt en skrivelse från ekonomikontoret och tekniska kontoret vill tjänstemännen nu att politikerna rundar kommunens ekonomistyrningsprinciper genom att besluta om investeringen i baracker på kommunstyrelsenivå i stället för att ta beslutet hela vägen upp i kommunfullmäktige. Den anledning som framförs är den akuta situation som råder i Sverige och Sandviken, med en stor flyktingström. Bristen på utbildningsplatser är därför akut.

Ambitionen är att arbetet ska kunna påbörjas redan nu i december.

Investeringen kostar 2,5 miljon kronor, varav huvuddelen ska tas från nästa års budget.

Kommunstyrelsen ska behandla frågan på ett sammanträde i nästa vecka.

LÄS OCKSÅ: Vuxenutbildningen växer – baracker kan lösa lokalkrisen

LÄS OCKSÅ: Lokalbristen på förskolan i Österfärnebo är akut

LÄS OCKSÅ: Baracker ska lösa akut förskolebrist

Mer läsning

Annons