Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnfyllt när Stålisloppet i Sandviken avgjordes

/

Det var trångt på startlinjen när Stålisloppet avgjordes under lördagen i Sandviken. Små knattar och äldre barn tävlade och snabbast av flickorna var Ida Backlund från Gefle IF.
– Det var väl roligt, säger hon.

Annons

Nästan omgående då året gick in i september följde också hösten med som ett brev på posten men på lördagen gjorde sommaren ett återbesök i Sandviken.

I strålande sol hade många knattar och barn samlats på BJ Arena i Sandviken för att springa Stålisloppet och allra först ut var klassen pojkar och flickor mellan 10 och 15 år som skulle springa 2 000 meter medan de yngre knattarna sprang 600 meter.

Allra starkast i den äldre klassen var Högbolöparen Sixten Partanen som på upploppet kunde spurta förbi sina konkurrenter och vinna på tiden 7.53.

– Det gick bra, jag tog det lite lugnt i starten, säger han kort efter målgång.

De fyra närmsta bakom Sixten Partanen sprang alla för SAIK och det kändes bra få spöa Sandvikenrivalerna.

– Ja, det kändes bra, säger Sixten.

Bland flickorna var det Ida Backlund från Gefle IF friidrott som tog hem förstaplatsen på tiden 8.49.

– Det var väl roligt, säger hon.

Med sig på prispallen hade hon Vilma Hjertberg som också sprang för Gefle IF och Selma Ivarsson som tävlade för OK Hammaren. Tvåan Vilma Hjertberg tyckte inte det gjorde något att kompisen Ida Backlund var något snabbare.

– Det var jätteroligt, säger hon.

Både Ida och Vilma hoppas i framtiden tävla för Sverige i friidrott men då är det kortare distanser som 200 och 400 meter som gäller. Vem som är idolen är också tydligt.

– Usain Bolt, säger de båda.

Mer läsning

Annons