Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bemanningsföretagen behöver folk

/
  • Vill ha råd. Arbetssökande Urban Welén vill sprida sina möjligheter att få nytt jobb och får råd av Johan Stark som är affärsområdeschef på Manpower. Bemanningsföretaget är inriktat mot industrilogistik och har Ericsson som stor kund.

Flera bemanningsföretag visade i går upp sig för arbetssökande på det lokala centret för omställnings- och konjunkturinsatser, LOK-centret i Sandviken. De är lite av vinnare i krisen när företag inte vågar anställa utan hellre hyr in personal.

Annons

Några hundra besökare tog chansen att träffa bemanningsföretagen och registrera sig i deras banker. En av dem var Urban Welén som jobbat på Sandvik och inom skolan i många år. Nu kan han tänka sig flera branscher än så.

– Man är inte direkt ensam om att leta jobb, konstaterar han med ett snett leende.

Urban Welén är tveksam till att bemanningsföretagen egentligen har så mycket att erbjuda men tycker att man lätt blir osynlig i mängden i arbetsförmedlingens platsbank och vill sprida sina möjligheter.

Men att det inte skulle finnas så många jobb motsägs av Johan Stark, affärsområdeschef på Manpower. Visst har bemanningsföretagen också känt av lågkonjunkturen men generellt sett går det bra för dem. Det finns arbetsgivare som ligger i varsel eller uppsägningar och ändå har behov av personal. De hyr hellre än anställer.

– Andra börjar tänka om och gör om sin struktur med en del anställda och en del inhyrda, berättar Johan Stark.

Inhyrd personal kan företag göra sig av med snabbt vid nedgångar.

– Vår uppgift är att ha så många klienter som möjligt så att man ska kunna gå mellan uppdrag, säger Johan Stark.

Han framhåller att tillgången på hög kompetens är betydligt bättre nu än för ett år sedan.

Mer läsning

Annons