Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Berätta var pappa finns”

/
  • VILL VETA. Kjelle Blues barn Jonna och Joakim Andersson vädjar till den som vet att berätta var pappa finns. ”Det skulle betyda så himla mycket”, säger Jonna.
  • HITTAR INGET. Kriminalinspektör Christer Löw har gett uppsökandet efter Kjelle Blues kropp i Storsjöns vatten i Gavelhyttan. En tipsare har sagt att han ligger där och likhundar har markerat samma sak, men efter fruktlöst letande kommer nu polisen inte längre.

Dykarnas sista försök gav inget. Nu ger polisen upp sökandet efter Kjelle Blues i Gavelhyttan.

Utan kropp blir tipsen ännu viktigare och den försvunne Sandvikenbons barn vädjar nu:

– Berätta vad som hänt pappa!

Annons

På torsdagen var poliser och Kustbevakningen med dykare på plats i Gavelhyttan för att söka efter försvunna Kjell-Ove Kjelle Blues Andersson i Storsjöns vatten. Det var ett sista försök. Ett område som likhundar markerat på hade aldrig sökts av i den tidigare utredningen.

– Jag ville gå till botten med det så vi visste att vi hade letat där det fanns en möjlighet att hitta honom, säger kriminalinspektör Christer Löw.

Hoppas på tips

Nu blir det inget mer dykande i viken och då återstår egentligen bara tips för att få ett genombrott i utredningen.

Barnen Joakim och Jonna Andersson, som bor i Dalarna, har väntat i tre år på att få svar och nu när ingen kropp hittats sätter de än större hopp till att någon pratar.

– Jag vet att det är någon som vet. Det skulle betyda så himla mycket att få sluta fundera och gå vidare i livet, säger Jonna och berättar hur hon tänker på att ha en grav eller plats att gå till med blommor eller att sätta sig och fika och tänka på pappa.

Skitjobbigt

Åren som varit kallar hon ”skitjobbiga”.

– Även fast jag vet att han inte kommer tillbaka tycker jag att jag ser honom både här och där och längst där inne hoppas jag förstås att han är i livet, säger Jonna och fortsätter:

– Man accepterar aldrig vad som hänt men man lär sig leva med det.

Ovissheten tär

Ovissheten tär på henne, hennes bror och farfar Bengt-Olov Andersson hemma i Sandviken. Varje dag funderar de över var han är. Att polisen inte längre söker i vattnet har de förståelse för.

– De har lagt ner mycket tid, jag har hela tiden känt att de engagerat sig, säger Kjelle Blues pappa.

Att hans son utsatts för ett brott visste Bengt-Olov redan efter någon vecka och han hoppas att polisens förnyade insatser ska leda fram till ett avgörande tips.

– Men de som vet vågar kanske inte träda fram. Det finns en typ av människor andra är rädda för, menar pappan.

Tillbaka på ruta ett

Att en tipsare pekat ut platsen i Gavelhyttan och att flera likhundar markerat på samma ställe kan vara ett osannolikt sammanträffande.

Men utan en kropp är polisen tillbaka på ruta ett genom att höra personer som fanns med tidigt i utredningen men som inte hördes då. Vädjan från polisen att komma i kontakt med anonyma uppgiftslämnare har hittills inte gett något alls.

Mer läsning

Annons