Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besked om Gysingelänken dröjer

Det är ännu inte klart om landstinget tänker stödja Gysingelänken och det dröjer flera månader innan man bestämmer sig.


Först ska förutsättningarna för ett samarbete med Österfärnebo-Gysinge busskooperativ utredas.

Annons

När majoriteten i landstingsfullmäktige föll i december beslöt man att stödja Gysingelänken och räddade därmed bussförbindelsen mellan Österfärnebo och Uppsala utan att reflektera över det.

Den avhoppade miljöpartisten László Gönci hade mitt under budgetmötet kastat fram förslaget att rädda Gysingelänken. Under det kaos som uppstod när majoriteten fälldes slank beslutet igenom av bara farten.

Men om landstinget tänker leva upp till beslutet är oklart och det dröjer flera månader innan man fattar ett slutgiltigt beslut.

På onsdagen beslutade landstingsstyrelsen att frågan ska utredas. Den ligger nu hos nämnden för tillväxt och regional utveckling.

– Nu får förvaltningen kontakta busskooperativet, säger landstingsrådet Ann-Margret Knapp (S).

Anders Löfgren, ledamot i busskooperativets styrelse, är besviken.

– Vi hade givetvis hoppats på att stödet från landstinget skulle komma snabbare. Nu har vi ideella föreningar som driver bussförbindelsen och vi får fortsätta göra det några månader till.

Den nuvarande lösningen är en vink om att det finns ett intresse för bussförbindelsen i Österfärnebo och Gysinge, tycker han.

– Med tanke på hur arbetsmarknaden ser ut i dag borde förbindelsen vara viktig och med en dåres envishet håller vi fast vid att den bör vara av regionalpolitiskt intresse, säger Anders Löfgren.

Mer läsning

Annons