Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besked om skolplaceringar i Sandviken försenade

/
  • Arkivbild. Så här såg det ut när högstadiet på Norrsätra återinvigdes i höstas. Målet är att Norrsätraskolan inom några år ska få fyra paralleller ända från förskoleklass till årskurs nio.

Många föräldrar och barn i Sandviken går och väntar på besked om vilken skola de ska hamna på till hösten. Men besluten som skulle ha skickats ut i slutet på mars är försenade.

Annons

Det är hårt tryck på skolorna och kunskapsförvaltningen i Sandviken. Framför allt på grund av de många nyanlända barn som har flyttat in till kommunen den senaste tiden.

LÄS OCKSÅ: Rasmus har bestämt sig men Madeleine tvekar - så väljer du rätt skola

Planen var att besked om skolplaceringar i årskurs sju och förskoleklass skulle ha nått vårdnadshavare och barn redan i slutet på mars.

– Det var ursprungsplanen, men vi har inte haft full beredskap för att det skulle komma så många fler barn. Rektorer och ansvariga ska sitta ner i nästa vecka och försöka få allt klart. Jag hoppas breven kan gå ut direkt efter det, säger Birgitta Orrebo som är ny grundskolechef.

Senast 15 april ska beskeden ha nått föräldrarna.

LÄS OCKSÅ: Nu kan du välja skola

Klart är att det blir en utökning från en till två förskoleklasser på Norrsätraskolan och eventuellt blir det även tre sjuor på skolan i stället för de två som det planerats för tidigare.

Norrsätra har redan i dag utökats med en ny förberedelseklass.

– Det är trångt i alla skolor i centrala Sandviken nu, konstaterar Birgitta Orrebo.

LÄS OCKSÅ: Fortsatta rockader och renovering av skollokaler

Mer läsning

Annons