Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om hallbygge stoppat i sista stund

Beslutet om det omstridda hallbygget i Österfärnebo stoppades i går i sista stund. Politikerna i kultur- och fritidsnämnden vill ha bättre beslutsunderlag innan de tar ställning till om det ska byggas en stor eller liten idrottshall.

Annons

Som Arbetarbladet berättat har hallfrågan varit på väg mot ett antiklimax. Efter närmare 50 års påtryckningar fick invånarna i Österfärnebo till sist ett löfte om att det ska byggas en idrottshall i kommundelen. Men glädjen grumlades när det i ett sent skede framkom att kommunen ville nöja sig med en mindre variant för att hålla nere drifts-kostnaderna.

Men när politikerna i kultur- och fritidsnämnden i går skulle ta det slutliga beslutet om hallbygget blev det inget beslut alls.

– Vi måste få ett bättre underlag från förvaltningen både när det gäller investeringskostnad och driftkalkyl. Det vi har i dag känns mer som kvalificerade gissningar, säger ordföranden Ulf Gillström (S).

– Ja, det har vi gjort. Men det är inte därför vi fattat det här beslutet. Det har vi gjort för att beslutsunderlaget var för dåligt. Eftersom planärendet dessutom inte blir färdigt förrän i april finns det ingen anledning att forcera fram någonting.

Först i mars bestäms det nu om idrottshallen i Österfärnebo blir exempelvis 44x22 meter (godkända innebandymått) eller 32X16 (förslaget som upprört Österfärneboborna).

Mer läsning

Annons