Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bessemerelever ordnar egen utbildningsmässa

/
 • Björn Eriksson, Caroline Nehvonen, Sara Pettersen                      och Ida Styffe ordnar egen utbildningsmässa i Sandviken.

Några elever på Bessemerskolan i Sandviken tyckte att de fått veta för lite om olika utbildningsvägar efter gymnasiet.

– Så vi bestämde oss för att ta tag i det själva och samtidigt hjälpa andra på traven, säger Sara Pettersen, en av de fyra eleverna som ordnar en utbildningsmässa på Göransson Arena i slutet av februari.

Annons

Under de senaste månaderna har de ringt massor av samtal, mejlat och tjatat för att locka universitet och högskolor att visa upp sig.

– Det gick trögt i början. Men ju fler som sa ja desto lättare var det att locka fler, säger Sara Pettersen.

Nu är det så gott som fullbokat. Tolv universitet och högskolor, från Lund i söder till Luleå i norr, och storföretagen Sandvik och Ovako ställer upp med montrar och personal i arenans foajé.

24 februari

Mässan genomförs torsdagen 24 februari. Inriktningen är naturvetenskap, teknik och vårdyrken.

Nu håller Sara Petterson och hennes kompisar på att ragga besökare. De bjuder in avgångselever på gymnasier i hela Gävleborgs och Dalarnas län och hoppas också att allmänheten kommer.

De fyra mässarrangörerna, som går sista årskursen i naturvetenskapliga programmet, har bildat ett UF-företag för att hålla ihop ekonomin.

– Utställarna betalar för monterytan och det ger oss inkomster som vi kan använda för marknadsföring. Vi har också funderat på att kontakta bussföretag för att få hit besökare, säger Sara Pettersen.

Mer läsning

Annons