Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bessemerskolan bäst på ungt företagande

/
  • Ekonomiprogrammet tog storslam i tävlingen Sandvikens bästa UF-företag. Amanda Olsson och Julia Bergström håller prischecken på 5 000 kronor i mitten.
  • Eftersom klassen varit så framgångsrik bjöd skolan på tårta.
  • Marrakech Interiör UF tillverkar satsbord av marockanska kakelplattor och metall.

Under onsdagskvällen korades Sandviken kommuns bästa UF-företag. Ekonomiprogrammets andraårselever på Bessemerskolan tog storslam.

Annons

LÄS OCKSÅ: Hon skapar människor bakom flyktingsiffrorna

De tre förstaplatserna kneps av en och samma klass, med viss assistans från Industritekniska programmet.

Marrakech Interiör UF vann förstapriset, en prischeck på 5 000 kronor. Företaget tillverkar satsbord i kakel och stål och består av Julia Bergström, Amanda Olsson, Robin Hedlund, Filip Hernberg, Fredrik Widén och Oliwer Munther. Killarna går på Industritekniska programmet.

– Det roligaste är att vi tagit vår egen idé och gjort det till en produkt i slutänden, säger Julia Bergström som är företagets vd.

Så länge företaget har sitt säte i skolan ligger all produktion där, men när eleverna slutar om ett drygt år är det verkligheten som gäller.

– Det har gått riktigt bra, vi håller faktiskt på att leta efter produktionslokaler. Vi ska träffa representanter för en industrilokal i dag faktiskt, säger Julia Bergström som är företagets vd.

De övriga prisade företagen från Ekonomiprogrammet är Helt Enkelt UF, som knep andraplatsen. De gjort en kokbok för ungdomar. Det ska gå lite snabbt och lite lätt att laga maten tycket de. Företaget består av Malin Flodman, Amanda Eriksson, Sofie Markström och Frida Sundberg. De vinner 3 000 kronor. Bronsplats gick till Unique Design UF som producerat chips och dippskålar. De ansvariga bakom företaget är Agnes Högberg, Ida Gyllenskepp och Moa Hedström.

Jenny Olsson är elevernas lärare i företagsekonomi:

– Den här klassen är den på Ekonomiprogrammet som gjort klart bäst ifrån sig, åtta vinster i UF-tävlingssammanhang. Det blir svårt att toppa, säger hon.

LÄS OCKSÅ: UF-företagare skänker vinst till handikappteater

Mer läsning