Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bessemerskolanska utbilda tränareoch badvakter

Från och med i höst lockar barn- och fritidsprogrammet på Bessemerskolan i Sandviken med träning på schemat och en utbildning till personlig tränare eller badvakt. Utbildningen sker i samarbete med Parkbadet.
– Vi är jätteglada för våra ungas skull, säger rektorn Anki Friberg.

Annons

I höst börjar nya gymnasiereformen att gälla. För barn- och fritid på Bessemerskolan innebär det en ny inriktning mot fritid och hälsa.

I samband med detta började lärare och rektor fundera på hur man ska kunna locka fler elever till utbildningen.

Med Parkbadet

För en knapp månad sedan presenterade programmet ett samarbete med Kungsberget som gör det möjligt för eleverna att kombinera sina studier med en komplett skidinstruktörs- eller skidanläggningsutbildning.

Och nu kommer nästa nyhet. Genom ett samarbete med Parkbadet och organisationen Aerobic weekends kan barn- och fritidseleverna från hösten även välja att utbilda sig till gruppinstruktörer/personliga tränare eller skaffa sig en badanläggningsutbildning och bli till exempel simlärare och badvakt.

– Vi har sedan tidigare ett samarbete med Parkbadet genom att vi har våra idrottslektioner där. Nu tar vi det ett steg till och det känns både bra och spännande, säger Anki Friberg.

Till hösten kommer ungefär 20 elever att tas in på de nya utbildningarna. Första året på programmet läggs tyngdpunkten på de teoretiska ämnena. Inför andra året kan eleverna välja inriktning mot personlig tränare/gruppinstruktör eller badanläggning.

15 veckors praktik

Eleverna kommer att få minst 15 veckors praktik på Parkbadet eller på någon annan tränings- eller badanläggning, och tränings- och badkort på Parkbadet under alla tre studieåren.

Mer läsning

Annons