Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betalning efter invigningen har orsakat konflikt

Klaus Hartwig hävdar att arenan betalade sina räkningar för sent – medan Maya Olsson å sin sida tycker att cateringbolagets hantering är oacceptabel.
De försenade lönerna har orsakat en rejäl konflikt mellan de blivande samarbetsparterna.

Annons

Fine Food Scandinavia ska driva restaurangen på Göransson Arena men redan efter det första samarbetet, under invigningen, har det nu uppstått osämja mellan parterna. Enligt restaurangchefen Klaus Hartwig beror de försenade lönerna till de 220 som jobbade under invigningen på att arenan inte betalat för sig i tid.

– Vi fick inte betalt för tillställningen. Det är den stora skandalen här. Den skulle ha varit betald efter tio dagar men inte förrän 2 juli fick vi betalt. Vi är fly förbannade, det här handlar om vår seriositet och vår trovärdighet, och det här är förbanne mig inte mitt sätt att arbeta, säger Hartwig.

Maya Olsson, vd för Göransson Arena, har en helt annan bild av händelseförloppet. Hon hävdar å sin sida att fakturan var betald inom tio dagar efter att den kommit in.

– Trots att kommunen har ett grundavtal att betala inom 30 dagar skyndade vi på den betalningen för att de tryckte på. Det tycker jag är en väldigt dålig ursäkt. Och de har ju ett bolag, då ska man klara av likviditetsplaneringen annars är det inte ett särskilt stabilt företag.

– Ja. Och jag blir mycket förvånad över den här hanteringen. Det är helt oacceptabelt att göra så mot personalen. Och att skylla ifrån sig är också helt oacceptabelt.

Klaus Hartwig vill inte uttala sig kring huruvida det fortsatta samarbetet med arenan kan komma att påverkas.

– Det här var naturligtvis inte bra alls, men jag kan inte svara på det i dag.

Mer läsning

Annons