Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bidrag till ”guldkanten” försvinner

Göranssonska stiftelserna drar in bidraget till ”guldkanten” nästa år. Anledningen ska vara förändrade ekonomiska förhållanden. Nu måste ytterligare tio anställda inom äldreomsorgen i Sandviken sägas upp.

Annons

Det tidigare varslet på 50 personer inom äldreomsorgen har utökats med ytterligare tio. Som anledning uppges att Göranssonska stiftelserna inför nästa år bara beviljat bidrag till dagverksamhet för yngre dementa samt till äldrecentra. I stället för 5 miljoner kronor får kommunen nu 1,2 miljoner kronor.

Pengarna till den så kallade ”guldkanten”, extrapersonal som går in och stöttar på hemmen, dras in. Även om bidraget ska gå till saker utanför den ordinarie verksamheten, till exempel promenader, hårrullning, fotvård och tidningsläsning, påverkar beslutet personalstyrkan.

– De som går på det här har sina grundtjänster i organisationen och det påverkar våra placeringsmöjligheter, förklarar äldreomsorgschefen Karin Jonsson.

Hon framhåller att stiftelsen även utan ”guldkantspengarna” ger otroligt mycket till Sandviken.

– Vi får något som är unikt i Sverige, det får vi inte glömma. Jag hade aldrig hört talas om det tidigare innan jag kom hit.

Den förklaring som Karin Jonsson har fått är att de ekonomiska förhållandena ändrats för stiftelserna. De är kopplade till avkastningen på Sandviks aktier. Utdelningen för 2008 sänktes från 4 kronor till 3,15 kronor per aktie. Från Göranssonska stiftelserna vill man inte kommentera det indragna bidraget. Policyn är att inte uttala sig om enskilda ärenden.

– Det här är ett ärende mellan oss och äldreomsorgen i Sandvikens kommun, säger Monica Rahm, administrativ chef.

I dag, tisdag, hålls två stormöten med information till alla 60 inom äldreomsorgen som ligger i farozonen för att bli av med sina jobb.

– Det börjar bli oroligt nu bland medlemmarna, berättar Annika Stadin på Kommunal.

Enligt henne är det personer med upp till fyra års anställningstid som riskerar att sägas upp. Kommunal har noggrant gått igenom alla anställningslistor så att ingen tjänstgöring kommer bort.

– Det kan hänga på en LAS-dag om man får behålla jobbet eller inte, säger Annika Stadin.

Förhoppningen är att några ska räddas genom den bemanningspool som är planerad. För dem som blir kvar är stora omflyttningar att räkna med.

– På enheter där man blir av med många, dit måste andra flytta, säger Annika Stadin.

Mer läsning

Annons