Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilmekande och truckkörning när fordon har öppet hus

/
  • ARRANGÖRER. Fordonseleverna Johan Eriksson, Niklas Aneklev, Karl Danielsson och Niklas Larsson har haft som projektarbete att ordna kvällens öppna hus på skolan. En del av arrangemanget var att låna dit rader av lastbilar för att ordna en pampig entré.
  • DÄCKBYTE. Jennie Thörnberg och Tova Lodin, fordonsprogrammet, mekar i verkstaden under torsdagens öppna hus. Här är de i full färd med att byta däck.
  • UNDERLÄGG. Sanna Persson, Julia Öhman och Sofia Carlsson tog chansen att visa upp sig och sitt UF-företag. På onsdagskvällen hade de säljpremiär för företagets produkt: grytunderlägg av italienskt kakel.

Fordonsprogrammet tog det säkra före det osäkra för att ingen skulle missa deras utbildning, i går när det var öppet hus på Bessemergymnasiet.
– Vi skjutsar hit folk själva, berättar eleven Niklas Aneklev.

Annons

Hammarslag, motorljud och skratt vittnar om att det är allt annat än stängt i fordonsprogrammets lokaler, en bit från Bessemergymnasiet. Det är öppet hus och många av eleverna är där för att visa upp programmet.

– Det är ju en bit att gå hit från Bessemer så vi har ordnat med bilar som skjutsar hit folk, berättar Niklas Aneklev.

Han är en av fyra elever som haft som projektarbete att ordna med kvällens öppna hus – och det händer en hel del både i och utanför lokalerna. Vid ingången står rader av lastbilar med blinkande ljus, på baksidan får den som vill provköra en truck och inne i verkstaden pågår mekandet för fullt. Niklas tycker att många har visat intresse för utbildningen, och det är killarna glada för.

– Det är kul att gå här. Vi har bra lärare, och så är det ju en fördel att man får körkort.

Inne på Bessemergymnasiet finns alla andra program representerade. En del har ordnat montrar eller utställningar. Andra, som tjejerna bakom UF-företaget Hot Tip, passar på att premiärsälja företagets produkter: egendesignade grytunderlägg av italienskt kakel.

– Vi har tänkt få bort korkunderläggen som alla har hemma! Alla har så fina kök nu och de här underläggen ska man inte skämmas för utan ha dem liggande framme, säger Sanna Persson.

Hur går det med försäljningen då?

– Vi har sålt ett! Men i dag är ju första dagen de finns på marknaden. Vi satsar på att folk ska vilja köpa dem som julklappar.

Mer läsning

Annons