Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilprovningen hittade fel – lampan finns inte

Bilprovningen hittade ett fel på Åke Anderssons bil som inte existerar. Enligt besiktningsprotokollet fungerar inte lampan för ABS-bromsarna. Men bilen har inte ens ABS-bromsar.

Annons

Den 16 maj slog Bilprovningen i Sandviken fast att lampan för ABS-bromsarna, det vill säga låsningsfria bromsar, inte lyste. Åke Andersson tog sin Renault Laguna till Gösta Samuelsson bil för att få felet åtgärdat. När han hämtade bilen i tisdags berättade personalen att bilen inte har ABS-bromsar.

Tvåan som bilen fick visar sig alltså vara en plump i protokollet för Bilprovningen.

Nu undrar Åke Andersson hur det är ställt med Bilprovningens kunskaper.

– I fortsättningen kommer jag att ifrågasätta alla tvåor och min personliga uppfattning är att besiktningsmän med så bristfälliga kunskaper inte ska arbeta på Bilprovningen, säger Åke Andersson.

Han servade bilen två veckor innan besiktningen och då framkom inte att lampan var ur funktion.

– Jag ska ta kontakt med Bilprovningen, jag måste få den här tvåan ur världen. Jag kom mig aldrig för att säga att bilen inte har ABS-bromsar vid besiktningen, säger Åke Andersson.

Roger Berggren, platschef vid bilprovningen i Sandviken, säger att ett misstag först gjordes men att det sedan korrigerades. Enligt Bilprovningen har Åke Andersson fått meddelande om att bilen har släppts igenom utan anmärkning. Men något sådant meddelande har han inte sett till.

– Här har något uppenbarligen inte gått rätt till.

Mer läsning

Annons