Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bingorånet löst

/

Bingorånet är uppklarat. Rånarna har erkänt och de två häktade är nu fria.


Därmed kommer det att dröja med åtalet.

Annons

Det var i fredags som de två häktade, en 19-åring med rötterna i Sandviken och en 21-åring bosatt i Sandviken, valde att erkänna rånet mot bingohallen i Sandviken i slutet av oktober.

Erkännandena innebar att åklagaren Therese Stensson inte behövde gå till tingsrätten med en begäran om omhäktning. I stället beslöt hon att båda skulle försättas på fri fot och de släpptes därmed ur häktet. Polisutredningen fortsätter, men eftersom ingen längre är frihetsberövad har åklagaren ytterligare tid på sig för att väcka åtal.

Sedan tidigare har en 16-åring från Rosengård i Malmö erkänt rånet. En 20-åring från Malmö är utpekad som den fjärde inblandade i rånet, men honom har polisen ännu inte lyckats få tag i.

Det var 26 oktober som tre rånare med vad som såg ut som automatvapen stormade in i bingohallen och tvingade många äldre personer att lägga sig ner på golvet.

De gamla har i efterhand till polisen vittnat om hur rädda de blev.

Rånarna kom över några tusen kronor och flydde sedan enligt en noga planerad väg. De tre männen plockades upp av den 21-årige Sandvikenbon som kom till Plangatan med bil.

Efter flera veckors arbete hade polisen en ganska klar uppfattning om hur rånet hade gått till men hade ännu inte ringat in rånarna.

De blev emellertid utpekade och när 19-åringen med ett förflutet i Sandviken och hans 16-åriga kamrat hämtades i Rosengård valde 16-åringen att erkänna under häktningsförhandlingen. Han berättade hur rånet hade gått till. 19-åringen nekade till brott och häktades och även 21-åringen häktades efter några dagar.

Men nu är alltså samtliga frigivna. Åtalet för rån kommer att komma någon gång under början av nästa år.

– Det är skönt att det är uppklarat och att de valde att erkänna, säger förundersökningsledare Per Sjöberg.

Mer läsning

Annons