Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björksätraskolan behöver nytt tak

/
  • Fler problem har upptäckt under renoveringsarbetet på Björksätraskolan, nu måste taket på hus B bytas ut.

Fler problem har upptäckts på Björksätraskolan. Nu måste taket bytas ut. Trots att det ger en ytterst liten energibesparing tas pengarna från kassan för sådana åtgärder.

Annons

Liksom flera andra skolor i Sandvikens kommun håller Björksätraskolan på att renoveras. Det är på grund av problem med fukt och dålig inomhusluft som underhållsarbete påbörjats under sommaren.

Arbetet har försenats och pågått in på höstterminen. Nu visar det sig att taket på hus B måste bytas ut.

En halv miljon kronor av kostnaden för takbytet tas från kassan för energibesparingsåtgärder, något som moderaten Jonas Klang ifrågasatte när beslutet klubbades i kommunstyrelsen.

– Det ger en ytterst liten energibesparing, 1600 kilowattimmar motsvarar kanske 2 000 kronor per år, att lägga 500 000 kronor på en så liten besparing känns märkligt, sa han.

Hans invändning gjorde att församlingen med politiker bad tekniska chefen Erika Ågren om en förklaring.

– Det var ett kreativt sätt att inte behöva be om att få utöka investeringsramen ytterligare. Vi har 4 miljoner kronor i energibesparingsåtgärder som vi tyvärr inte kommer hinna utnyttja innan året är slut eftersom vi inte har resurser nog. Genom att lägga till en tilläggsisolering när vi ändå måste byta skolans tak har vi lagt det som energisparåtgärd. Taket måste bytas hur som helst, sa Erika Ågren.

Kommunstyrelsen köpte lösningen och beslutade att ta den största delen av kostnaden från kassan för energibesparingsåtgärder. En mindre del av pengarna kommer belasta kontot för renoveringen av skolan som kommer att fortsätta i flera olika etapper kommande år.

Mer läsning

Annons