Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blodig man hängde på motorhuven

/
  • Först trodde han att mannen som vinkade från vägkanten var en polis. Men sedan visade det sig att det var en aggressiv, berusad 25-åring. Sandvikenbon vågar inte ha med sitt namn i tidningen på grund av rädsla för 25-åringen som attackerade honom.

Så beskriver en Sandvikenbo en skräckartad upplevelse i helgen. En aggressiv och blodig man hoppade upp på bilen och klängde sig fast på motorhuven i flera kilometer.

Annons

En 25-åring från Ockelbo kunde senare gripas av polisen.Sandvikenbon i 50-årsåldern är fortfarande skakad efter händelsen på fredagskvällen. Klockan 20.30 körde han längs Tallbacksvägen i Norrsätra när han såg en mörk figur stå mitt i vägen och göra stopptecken. Föraren trodde först att det var en polis och var beredd att stanna.

– När jag kom närmare såg jag en ovårdad man som jag inte ville ha in i bilen. Jag svängde undan och då vrålade han "stanna" och dunkade handen in i bilen, berättar han.

Sandvikenbon fortsatte ner mot rondellen vid Järbovägen, där han blev stående i bilkö.

– Då såg jag i backspegeln hur han kom rusande mot bilen och önskade bara att kön skulle börja röra på sig. Men icke. Jag lyckades få i centrallåset i sista sekund.

Mannen, som senare visade sig vara en 25-åring från Ockelbo, slet i handtagen, hoppade upp på taket och sparkade med hälarna mot vindrutan. Därefter hamnade han på motorhuven och höll sig kvar i vindrutetorkarna, där han fortsatte slå och var då alldels blodig om händer och ansikte.

Den nu rejält uppskakade bilföraren försökte på alla sätt bli av med 25-åringen som klamrade sig fast i flera kilometer. Först vid korsningen Odengatan/Hyttgatan tappade han till slut taget och rullade runt i snön. Då hade han de senaste metrarna hängt sig kvar i backspegeln vid sidan om bilen.

– Hela tiden tittade han på mig och flinade elakt. Han såg helt galen ut, säger Sandvikenbon, som åkte direkt till polisstationen i Sandviken och gjorde en anmälan.

Senare på kvällen grep polisen 25-åringen som Sandvikenbon också identifierade.

– Det känns bra att de tog honom så jag inte behöver tänka på om han finns där ute någonstans, säger han.

Strax innan bilföraren kom till Tallbacksvägen hade en busschaufför släppt av en man, som sannolikt är 25-åringen som kom åkande från Vallhov. Också chauffören gjorde en anmälan om skadegörelse när 25-åringen sparkade sönder baklyktor och bröt sönder både vindrutetorkare och en backspegel på bussen.

Mer läsning

Annons