Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bloggen förändrade Lise-Lotts liv

/
 • HEMMAMYS. Lise-Lott Linderqvist myser i den vita soffan tillsammans med dottern Ebba som är sex år.
 • EGET PYSSEL. Den vita skylten har Lise-Lott själv gjort.
 • FINA BUDSKAP. Kuddarna har formgivaren Ylva Skarp gjort och liksom resten av Lise-Lotts vita hem finns det en vacker text till och med på kuddarna.
 • VITASTE VITT. Även badrummet går i vitt i Lise-Lotts vita hem.
 • TIDNINGSFANTAST. Överallt runtom i huset ligger små högar med inredningsmagasin. I tidningsställ, i korgar och lådor eller bara staplade på golvet.
 • GILLAR HJÄRTAN. Runt om i huset finns en hel del hjärtan.
 • KOMPISAR. I Wilmas rum hänger två små nallar i en vit låda. Nallarna har hängt med sedan bebisåldern och nu får de sitta på en hedersplats på väggen.
 • EFTERLÄNGTAD. Boken
 • AVSLAPPNANDE. Vardagsrummet är öppet och går helt i vitt, förutom de två grå fårskinnsfällarna.
 • EN PLATS FÖR ALLA. Köket är stort och rymligt och en av Lise-Lotts favoritdelar i huset. Det stora köksbordet är en av Lise-Lotts ögonstenar och dörren som står lutad bredvid fönstret är en annan favorit.
 • SKOLINREDNING. I hallen står gamla skolskåp som har fått flickornas initialer påmålade. Lise-Lott som är lärare hittar inredningsidéer överallt.
 • HEMGJORD. Sexåriga Ebba har en säng som är gjord av två gamla dörrar från en antikhandel.
 • ARVEGODS. I åttaåriga Wilmas rum står ett skrivbord som Lise-Lott själv haft som liten flicka. Det tillhörde en gång Lise-Lotts mamma och nu använder Wilma det som ritbord.
 • UPPFRÄSCHAD.
 • Bokstäver och ord finns runt om i huset.

I Lise-Lott Linderqvists hem blandas det lantligt vita, ruffigt industriella och en touch av svart.

Modernt, lantligt och vackert på samma gång.

Så vackert att hon, tillsammans med 14 bloggare runt om i Sverige, får sitt hem beundrat i den efterlängtade inredningsboken ”Lev vackert” som kom ut i dagarna.

Annons

I hallen står en griffeltavla med ett citat från Madicken ”Jag känner livet i mig”. Överallt finns små kloka ord och bokstäver i olika former och material. ”Vila”, ”harmoni” och ”drömmar” är några av de vägledande orden som finns runt om i Lise-Lotts vita hus i Lassas.

– Det är små ord som på vägen som jag själv tycker är viktiga, säger Lise-Lott och berättar att hon gör de vita träskyltarna med svart text själv.

Och skyltarna är inte de enda detaljerna som Lise-Lott själv har pysslat ihop. Soffbordet är en gammal kabelvinda som fått lite färg (vit förstås) och åttaåriga dottern Ebba har en säng som mamma och pappa hjälpts åt att bygga. Dörrar från en antikhandlare fick bli gavlar och efter en omgång med den vita penseln fanns helt plötsligt en säng.

Att Lise-Lott är inredningstokig går inte att ta miste på. Överallt finns staplar med inredningstidningar.

– Och jag har hela förrådet fullt i tidningar, skrattar hon.

För ett och ett halvt år sedan startade hon bloggen Vita nyanser. Där skriver hon om foto och inredning förstås.

– Bloggen har öppnat en helt ny värld. Jag får inspiration av andra som är som jag. Nya idéer och kontakter och bloggen har gjort att jag vågar mer, säger hon och berättar att hon i dagarna startade det egna företaget.

– Jag vill styla och inreda. Skriva och fota inredningsreportage, det vore verkligen en dröm, säger hon med ett försiktigt leende och förklarar att alla positiva kommentarer och uppmuntran från bloggen gett henne mod till att starta eget.

Det var också genom bloggen som författarna till boken ”Lev vackert” fick upp ögonen för Lise-Lotts hem. 15 bloggare runt om i Sverige valdes ut och fick skicka in bilder på sina favoriter i hemmet.

– Jag trodde aldrig jag skulle få vara med. Den är fantastiskt fin, säger hon och bläddrar bland de vita inspirerande hemmen.

– Jag har läsning året ut, ler hon.

Mer läsning

Annons