Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blomsterflicka ger upp

/
  • Stänger. Nu stänger Blomster- flickan snart sina portar. Britt-Marie och Ole Rapp har haft butiken i 19 år men de senaste fem åren har det blivit allt svårare att få verksamheten att      gå runt.

Efter att ha drivit Blomsterflickan i 19 år stänger ägarna nu affären. En sjunkande försäljning och höga hyror gör att Britt-Marie och Ole Rapp inte längre orkar kämpa för att få verksamheten att gå runt.

Annons

I 19 år har Britt-Marie och Ole Rapp drivit Blomsterflickan på Hyttgatan. Här har de sålt blommor, växter och krukor till Sandvikenborna. Men nu slår Blomsterflickan snart igen. 1 december ska de vara ute ur lokalen.

– Vi mäktar inte med det här längre, det är dyra hyror och så börjar vi bli gamla, säger Britt-Marie Rapp.

De senaste fem åren har försäljningen sjunkit och man har inte längre råd med den stora lokalen. Britt-Mari Rapp menar att folk i dag handlar blommor när de handlar mat och sällan besöker en blomsterhandel.

– Det är nästan omöjligt att få det att gå ihop, det finns för många blombutiker och livsmedelaffärer som säljer blommor. Och på torget säljer de billigare än vad vi köper in dem för, säger hon.

Det är med delade känslor paret Rapp stänger blomsterbutiken som funnits i Sandviken sedan 1981. För Britt-Marie väntar pension, medan Ole har ett år kvar. Båda två kommer att sakna kontakten med de trogna kunderna som gjort deras arbete roligt under åren.

I och med att Blomsterflickan stänger kommer Cykelbyggar’n att flytta in i deras gamla lokaler.

Mer läsning

Annons