Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blufföretag skickar ut dyra SMS-lotter

Konsumentverket kallar lotteriet "Euro millions lottery" för årets största bluff.
Nu har Sandvikens kommun fått en faktura från blufföretaget.
– Men vi tänker inte betala. Vi har inte beställt några lotter, konstaterar kommunens ekonomichef Kerstin Ryding.

Annons

Sommaren är bluffakturornas högsäsong. Nu är det Sandvikens kommun som har drabbats. I dagarna dök en påminnelse från lotteribedragarna som vill ha 498 kronor för kommunens andelar i lotteriet.

– Det kan kännas som en skitsumma. Men vi har inte ens sett någon faktura från början, och kommunen spelar inte på något lotteri, konstaterar kommunchefen Kerstin Ryding.

Euro millions lottery lurar konsumenter genom att skicka ett sms, och när väl sms:et är öppnat och läst hävdar de att konsumenten ingått ett ettårigt avtal.

Men konsumentverkets råd är klart och tydligt – Euro millions lottery är årets största blufföretag – betala inte!

Och det tänker inte kommunen göra heller.

– Nej, vi tänker inte betala, och vi vill att abonnemanget omedelbart upphör, säger Kerstin Ryding bestämt.

– Det var bra att du berättade det här, jag visste inte att det var ett blufföretag och att konsumentverket hade uttalat sig om det, säger ekonomichefen Kerstin Ryding när hon pratar med Arbetarbladet om företaget som inte går att nå.

Euro Millions Lottery har sitt huvudkontor på Amerikanska Jungfruöarna men faktureringen sköts av ett företag som finns i Malmö.

– Som är omöjligt att få tag i, säger Kerstin Ryding och berättar att kommunen försökt kontakta företaget både via mail och telefon och att kommunen nu postat ett brev som en sista utväg.

Mer läsning

Annons