Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bo Klok-lägenheterna läggs på is

Det är alldeles för få som vill förhandsboka Skanskas planerade Bo Klok-lägenheter i Björksätra. Nu läggs projektet på is och de som har bokat en lägenhet får pengarna tillbaka.

Annons

Det blir inga Bo Klok-lägenheter i Björksätra under den närmaste tiden. Det konstaterar Skanskas projektledare Lars Bergmark. Nu läggs bygget på is på obestämd tid, eftersom intresset är för svagt.

– Vi har sex reservationer och det är 20 lägenheter. Det är alldeles för lite. Sandviks varsel och annat gör att man har svårt att tänka sig att byta bostad just nu, tyvärr.

Från början hade man planerat att de första husen skulle byggas redan i sommar. Men eftersom intresset var för dåligt valde man att vänta för att se om fler skulle nappa efter semestrarna. Så har det alltså inte blivit. Nu har Skanska dragit tillbaka annonserna om de nya lägenheterna och de som betalat reservationsavgift för en lägenhet får tillbaka pengarna.

Tanken var att Skanska skulle bygga hus åt två bostadsrättsföreningar i Björksätra enligt konceptet ”Bo klok” som företaget utvecklat tillsammans med Ikea.

Husen består av standardiserade moduler som byggs färdigt i fabrik och sedan bara monteras på plats. När de första lägenheterna bjöds ut var det 26 familjer som anmälde intresse men nu är bilden en helt annan.

– Men vi hoppas på att det ska släppa. Kanske kan vi få in flera anmälningar under 2010 och sedan bygga 2011, tror Bergmark.

Mer läsning

Annons