Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bok om Högbomaten fick pris

/
  • PRISADE. Författarna Ola Liljedahl, Lena Nyblad Liljedahl och köksmästaren själv Stefan Johansson fick diplom för sin bok om maten i Högbo bruk.

Boken En dag på Högbo brukshotell utsågs på fredagen till Årets kokbok med restauranganknytning 2009.

Annons

Det var Matakademin i Grythyttan som delade ut ett antal utmärkelser inom årets kokbokslitteratur.

Boken om maten i Högbo är utgiven i samarbete med Högbo brukshotell.

Författare är köksmästaren Stefan Johansson med hjälp av skribenterna Ola Liljedahl (krönikör i Arbetarbladet) och Lena Nyblad Liljedahl, båda Gävlebor, liksom bokens fotograf Stéfan Estassy.

Den handlar om en dag på hotellet med bilder, anekdoter och många recept.

Det gavs ut närmare 400 måltidsböcker i Sverige förra året och större delen av dem fanns med i urvalet inför fredagens prisutdelning.

40-tal deltog

I klassen ”måltidsböcker med restauranganknytning” deltog ett 40-tal böcker.

– Kul att en restaurang i våra trakter blev uppmärksammad. De flesta priserna brukar hamna kring Stockholm, säger Ola Liljedahl.

Mer läsning

Annons