Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borttagen återvinningsstation upprör

En återvinningsstation på Klockstigen i Storvik har tagits bort. Anledningen är att det anses vara en trafikfara i korsningen där det stod. Men borttagningen orsakar arga Storviksbor och de två återvinningsstationerna som finns var överfulla redan innan julhelgen.

Annons

Under december månad togs återvinningsstationen, som stod vid korsningen på Klockstigen, bort. När Storviksbon Pernilla Erikanders skulle slänga sina sopor på julaftonsmorgonen var de två sopkärl som nu finns återigen överfulla. Då fick hon nog.

– Jag ringde och klagade hos Förpacknings- och tidningsinsamlingen, men fick inget gehör. De plockade bara bort det utan förvarning och det är alltid fullt i de andra, säger hon.

Pernilla Erikanders frågade därför om hon skulle ta med sig sitt skräp hem igen eller hur hon skulle göra.

– De sa att jag skulle lägga det på marken och att Gästrike återvinning får ta hand om dem. Det kändes ju inte bra, säger hon.

Tidigare fanns det tre återvinningsstationer i Storvik, vid Logården, OKQ8 och den nu nedlagda på Klockstigen. Enligt Annica Dahlberg, informationschef på Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI), togs stationen bort eftersom det ansågs vara en trafikfara.

– Det har tidigare stått ett rullkärl där, men det har inte fungerat. Det som stod där var för stort och en trafikfara, eftersom det stod nära en korsning, säger hon.

Men Pernilla Erikanders upplevde det inte alls som en trafikfara, utan snarare tvärtom.

– Det har funnits där i 30 år och det är konstigt att de säger att det är en trafikfara. Det är nästan det motsatta, eftersom bilarna körde långsammare just för att den stod där, säger hon.

Planen från FTI:s håll är inte att det ska bli färre sopstationer i Storvik. De letar nu efter ett bättre ställe att placera en ny station på.

– Vi måste prata med markägaren och söka bygglov, och det blir tidigast till våren skulle jag tro. Det blir en liten mellanperiod nu som Storviksborna får stå ut med, säger Annica Dahlberg.

Mer läsning

Annons