Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråttom med utbyggnad av Sandbacka Park

Sandbacka Park är snart fullt uthyrd. Behovet av en utbyggnad är akut. Men hur det ska gå till är oklart.
– Vi jobbar intensivt med flera lösningar, sade kommunalrådet Peter Kärnström, s, när frågan diskuterades i fullmäktige i går.

Annons

Ulrika Malmkvist, utvecklingsansvarig på Sandbacka Park, gav en positiv nulägesrapport när hon i går var inbjuden till kommunfullmäktige för att ge information inför kommande beslut.

– Vi har i dag en uthyrningsgrad på 98 procent. Företagen som finns inom området har stora expansionsbehov och många utifrån vill flytta in. Det är ett kvalificerat pusselarbete att skapa plats åt alla, sade hon.

I dag finns det 49 företag med 800 anställda inom Sandbacka Park. Enligt Ulrika Malmkvist bör antalet anställda vara 850–900 personer innan året är slut.

Men för att inte utvecklingen ska stanna av krävs det en fortsättning med nya etapper. Enligt den bild Ulrika Malmkvist målade upp i går är det bråttom värre med att komma till skott.

Efter kammarrättens beslut som olagligförklarar hela anläggningen är dock Sandvikens kommun förhindrad att gå vidare på egen hand.

Peter Kärnström fick frågan om vad som händer men kunde inte ge något klart besked.

– Vi jobbar intensivt med flera olika lösningar. Exempelvis att en privat entreprenör ska bygga vidare på egen hand eller att vi ska samarbeta med en entreprenör.

Riitta-Liisa Björk begärde större öppenhet och transparens. Men enligt Kärnström finns det just nu inget att informera om.

– Så fort det händer något håller vi oppositionen informerad, lovade han. Mats Jonsson

Mer läsning

Annons