Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Brist på ingenjörer kan flytta forskning från Sverige”

/
  • högt i tak. ”Förhoppningsvis uppfattas jag som prestigelös. Det är viktigt att ha högt i tak”, säger Olof Faxander, 40, Sandviks nye vd, om sin ledarstil.

Sandviks nye vd varnar för vad bristen på kvalificerade ingenjörer kan föra med sig.

– När vi börjar tappa forsknings- och utvecklingsjobb från Sverige är vi inne på en farlig väg, säger Olof Faxander i en första intervju med Arbetarbladet, knappt tre veckor efter tillträdet.

Annons

Bristen på kvalificerad personal i Sverige var ett av skälen till att Sandvik Materials Technology (SMT) öppnade ett forskningscentrum i Indien för ett par år sedan.

En varningssignal

– Det är en varningssignal, säger Olof Faxander som inte tillbakavisar tanken att forskning kan komma att flyttas till andra länder.

Hur pass akut är problemet?

– Det börjar bli ganska signifikant. Det finns utbildningar på KTH (Kungliga tekniska högskolan) där man inte kan fylla alla platser. Men det är ett problem för hela Västvärlden, inte specifikt för Sverige. I utvecklingsländer som Kina och Indien är det tvärtom stort intresse för teknik och forskning.

Han tycker att både företagsledare och politiker borde göra mer för att locka ungdomar till tekniska utbildningar och därmed ge bland annat verkstadsindustrin fler ingenjörer att välja bland.


Hur beskriver du dig som ledare?

– Förhoppningsvis uppfattas jag som prestigelös. Det är viktigt att ha högt i tak. Sen gäller det för mig att stötta och delegera och se till att cheferna växer sig starka och framgångsrika. Samtidigt måste jag vara en tydlig kravställare med mål och förväntningar.

Olof Faxander betonar vikten av personal- och chefsutveckling.

– Det är människorna som gör företaget. Du kan ha fina presentationer i Powerpoint. Men du måste ha duktiga, kompetenta ledare som kan omsätta planerna i verkligheten. Det avgör om du blir framgångsrik eller inte.

Därför tog han med sig Anna Vikström Persson, personaldirektören som han jobbade ihop med på SSAB i nästan fem år. Hon börjar 1 mars.

Sandvik brukar jämföras med verkstadskoncernerna SKF och Atlas Copco. En krönikör i affärstidningen Dagens Industri pekade nyligen på att de klarade finanskrisen bättre än Sandvik.

– Det är något att fundera på för framtiden. Framgångsrika företag är duktiga på att anpassa sig. Att det kommer en lågkonjunktur igen är garanterat.

Hur förbereder ni er inför lågkonjunkturen?

– Det moderna företaget måste vara lyhört för det som händer runt omkring och anpassa affärerna efter det. Sandvik måste vara ett sånt företag. Exakt vad det innebär kan har jag inte svar på i dag.

Nöjd med lönsamheten

Han är nöjd med lönsamheten i senaste bokslutet, även om SMT har långt kvar till avkastningsmålen. Han tror dock att investeringarna i rör för olja, gas och kärnkraft kan öka SMT:s lönsamhet.

– Det gäller att satsa på marknadsområdena där möjligheterna finns, säger Olof Faxander.

Han konstaterar att mycket av tillväxten framöver sker i ”utvecklingsländer” som Indien och Kina. Därför behövs både mer produktion och större närvaro i de länderna.

En fråga som folk pratar om i Sandviken är vad som händer med huvudkontoret, inte minst med tanke på att den nye vd:n, till skillnad från föregångarna, har familjen i Stockholm och veckopendlar.

– Jag har bostad och placeringsort i Sandviken. Samtidigt är det så att Sandvik blir mer och mer globalt. Det kommer säkert att påverka hur bolaget leds och utvecklas.

Sandviken basen

– Sandviken kommer alltid att vara en bas i koncernen. Sen gäller det att finnas på tillväxtmarknaderna. Halva ledningsgruppen för SMC sitter ju inte ens i Sverige, säger Olof Faxander som under intervjun betonar att han vill sätta sig in i verksamheten, lära känna personalen och förstå planer som finns innan han bestämmer hur det ska bli i framtiden.

Mer läsning

Annons