Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brockman (S) vill behålla och utveckla hela fordonsprogrammet

/
  • Signe Brockman (S) som är ordförande för kunskapsnämnden i Sandviken vill behålla hela fordonsprogrammet på orten, trots att det innebär stora investeringskostnader. Hon har sitt parti med sig i frågan.

Socialdemokraterna vill gå längre än tjänstemännen och föreslår att hela fordonsprogrammet, inklusive personbil blir kvar i Sandviken.
– Vi behöver modernisera och utveckla programmet, men vi har sagt att vi får ta de kostnaderna, säger Signe Brockman (S), ordförande i kunskapsnämnden.

Annons

Utredningen om fordonsprogrammet i Sandviken som är nedläggningshotat blev offentlig under onsdagen. Arbetarbladet rapporterade då om förslaget som skolpolitikerna får på sitt bord inför att de ska ta beslut i nästa vecka.

LÄS OCKSÅ: Förslaget - fordonsprogrammet blir kvar i Sandviken - men inriktning personbil försvinner

Det finns flera alternativ, men huvudspåret är att behålla hela fordonsprogrammet i Sandviken förutom inriktningen personbil.

Beskedet tas emot med visst hopp av personalen.

– Vi har gjort vad vi kan. Nu går vi och väntar vad som ska hända i nästa vecka, men först tänker vi ta påsklov i lugn och ro, säger Stefan Mohlén som är lärare och kontaktperson för gymnasieprogrammet.

LÄS OCKSÅ: Sandvikeneleverna om nedläggningshotet mot fordonsprogrammet: "Vi är arga - men även rädda och besvikna"

Nu visar det sig att socialdemokraterna vill gå steget längre än tjänstemannaförslaget och behålla hela fordonsprogrammet.

– Anledningen till att personbil har valts ut är att det där krävs stora investeringar, men socialdemokraterna vill ändå att alla inriktningar behålls. Ska vi minska ungdomsarbetslösheten som vi har sagt att vi ska göra tycker vi det här är ett bra sätt. För det här är ju en bransch där det finns jobb. I stället för att avveckla vill vi försöka utveckla, säger Signe Brockman.

Har de starka protesterna från elever, föräldrar, personal och branschen haft betydelse för att ni nu vill ha programmet kvar?

– Det är ju precis därför vi gör en utredning. För att vi vill höra saker. Vi känner ju inte till allting och därför har vi ju velat veta vad elever, personal och inte minst branschen tycker. Nu har vi fått deras synpunkter, säger Signe Brockman.

LÄS OCKSÅ: Lärarna hoppas att fordonsutbildningen kan räddas med branschens hjälp

Det återstår nu att se hur resterande partier ställer sig till att behålla hela fordonsprogrammet i Sandviken. Nämnden tar beslut på sitt möte på onsdag i nästa vecka.

Planerna på att samarbeta med Gävle med de industritekniska utbildningarna lever fortfarande vidare, men inte heller där har något beslut hunnit fattas.

LÄS OCKSÅ: Fordonsprogrammet i Sandviken nedläggningshotat

Mer läsning

Annons