Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butiksdöden i Sandviken – ny affär väljer bort centrum

/
  • Lindgrens zoo på Hyttgatan stänger igen.
  • I slutet på februari öppnar en ny djuraffär i Sandviken som blir granne med Lidl.

Lagom till att Lindgrens Zoo stänger sin butik i centrum öppnar en ny större djuraffär utanför stadskärnan. Det är Gävleföretagare som väljer att satsa på Sandviken.

Annons

Arbetarbladet har i veckan rapporterat om butiksdöden i Sandvikens centrum. Trots kommunens miljonsatsning på en centrumutvecklare blir det allt fler tomma lokaler.

LÄS OCKSÅ: Gallerian såld - kan ge handeln nytt hopp

Det finns de som satsar på Sandviken, men på andra håll.

Jysk bygger nytt på BJ Markbyggnads område Mosaiken. Lagom till att den sista av två djuraffärer i centrum stänger öppnar dessutom en helt ny, bakom Lidl.

– Vi tror väldigt mycket på Sandviken, det finns väldigt många hundar och katter där, och även andra djur, säger Stefan Andersson som driver företaget Gävleborgs zoo tillsammans med sin sambo.

LÄS OCKSÅ: Butiksdöden breder ut sig - ytterligare butiker stänger

De har haft djuraffär sedan 2005 och har i dag två butiker i Gävle, en på Nygatan och en på Näringen.

– Nu när vi öppnar en stor butik i Sandviken kommer vi koncentrera vår verksamhet till en av Gävlebutikerna. Vi flyttar veterinärverksamheten från Nygatan och bygger ut på Näringen, säger Stefan Nilsson.

Han har en tydlig anledning till att han har valt bort Sandvikens centrum.

– Själva stadskärnan har väldiga problem med parkeringar. Det är därför som handeln där inte fungerar. Men det är inte brist på djur. Jag tror man som zoo-butik måste ha bra parkeringsmöjligheter och ett stort sortiment och det kommer finnas hos oss.

LÄS OCKSÅ: Butiksdöden hett samtalsämne bland Sandvikenborna

Mer läsning

Annons