Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygget av sporthall stoppat efter överklagande

Bygget av sporthall i Österfärnebo blir uppskjutet. En privatperson överklagade den nya detaljplanen på fredagen. Därmed kan bygg- och miljönämnden inte lämna bygglov till den planerade byggstarten i augusti.

Annons

Flera generationer invånare i Österfärnebo har väntat på att få en sporthall i samhället. Nu när det väl är beslutat att en hall ska byggas får Österfärneboborna ändå finna sig i att fortsätta vänta.

En privatperson som redan i ett tidigare haft synpunkter på placeringen av hallen har nu gjort en formell överklagan av den nya detaljplan som kommunen tagit fram för området runt skolan.

Mannen anser att det finns flera alternativ som är bättre än det som kommunen fastnat för om sporthallen nu nödvändigtvis måste ligga vid skolan. Exempelvis med placering inne på själva skolområdet med ena gaveln mot Framnäsgatan eller framför stora skolbyggnaden.

Bygglovshandlingarna är redan inlämnade till bygg- och miljöförvaltningen. Men eftersom nya detaljplanen nu är satt under prövning kan något bygglov inte lämnas.

– Det är inte möjligt enligt den nu gällande planen, säger byggnadsinspektören Lars-Göran Edholm.

Anbuden för bygget öppnas på måndag och meningen var att det skulle bli byggstart redan i augusti. Något som hade inneburit att hallen varit färdig vid årsskiftet.

– Nu blir det en förskjutning. Men hur lång den blir är svårt att säga. Det hänger på hur lång tid det tar för länsstyrelsen att hantera frågan och om det blir en fortsättning till högre instans, säger Anders Norgren, affärsområdeschef på Sandvikenhus.

Mer läsning

Annons