Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chanpeng chef för arenarestaurangen

/
  • Ansvarig för all mat. Stjärnkocken ChanPeng S Ericsson hälsar välkommen till Göransson arena. Hon är ny ansvarig för all mat och dryck som serveras i arenan, inte bara på restaurangen, utan även i kaféet och i kioskerna.

Claus Hartwig lämnar Göransson arena. Men stjärnkocken Chanpeng S Ericsson fortsätter.

Nu är det klart att Chanpeng blir ansvarig för all mat och dryck som serveras i arenan, både i restaurangen, kaféet, kioskerna och vid alla evenemang.

– Alla ska ha råd att äta här, oavsett storlek på plånbok, säger hon.

Annons

Claus Hartwig drev restaurangen Fine food of Scandinavia på Göransson arena. När han valde att lämna arenan bara tre månader efter invigningen bestämde sig arenabolaget för att själva driva restaurangen vidare i egen regi.

Nu har man anställt kocken, konditorn och sommelieren Chanpeng S Ericsson som chef, inte bara för restaurangen, utan även för kaféet och kioskerna.

– Det känns mycket bra att hon stannar kvar. Hon är fantastiskt duktig. Vi ser det också som en möjlighet att få en god helhet vad gäller mat och dryck i arenan, säger Maya Olsson, vd för Göransson arena.

Chanpeng S Ericsson var kökschef och platsansvarig på Fine food of Scandinavia, så hemtam i miljön är hon redan. Tidigare har hon arbetat bland annat som köksmästare på det prestigefyllda hotellet Zjemtjuzina i staden Sotji vid ryska Svartahavskusten och på Högbo brukshotell.

Men att även driva kafé och kiosker är något nytt för henne.

– Det blir en spännande och rolig utmaning. Jag gillar när jag får prova nya saker, säger hon själv.

I kaféet serveras numera både hembakat fikabröd av alla de slag, mackor, pajer, sallader och en lättare dagens lunch.

– Vi har breddat utbudet lite och lagar allt i restaurangens kök. Kaféet är som en bakficka till restaurangen, säger Chanpeng S Ericsson.

– Tanken är att alla ska kunna komma hit, både affärsmän, barnfamiljer och idrottare, även om man har olika tjock plånbok.

Som Arbetarbladet berättade i går ska restaurangen glasas in under hösten, eftersom tekniska problem gjort att temperaturen där inne varit bara 15 grader sedan isen spolades.

Maya Olsson beräknar att arbetet med inglasningen ska vara klar till slutet av november. Men restaurangen kommer att vara öppen för konferensgäster och inbokade sällskap hela tiden.

– Och när inglasningen är klar ska allmänheten också kunna äta lunch i restaurangen, då blir det både vanliga luncher och affärsluncher, säger Chanpeng S Ericsson.

Namnet Fine food of Scandinavia tillhör Claus Hartwig. I fortsättningen kommer restaurangen heta Göransson Arena restaurang.

Mer läsning

Annons