Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chicanosmän dömdes för kidnappning – nu vill de frias

/

Samtliga personer med koppling till Chicanos som dömdes för att ha misshandlat och kidnappat en man i Sandviken hösten 2015 överklagar nu domen och menar att de ska frias från brotten.

Annons

LÄS OCKSÅ: Långa fängelsestraff för Chicanos-män – döms för människorov

De fyra männen dömdes samtliga för människorov, ringa brott samt grov misshandeln efter att i oktober ha misshandlat en 26-årig man i en bostad i Sandviken innan de förde iväg honom och fortsatte misshandeln vid en närliggande skola.

Mannen ska ha blivit knivskuren i ansiktet och även fått en tatuering bortskuren.

"Jag trodde att jag gick mot min avrättning", berättade offret under rättegången.

LÄS OCKSÅ: Polis och ordningsvakter vid Chicanos-rättegång

Det blev kännbara straff för männen där två av dem dömdes till ett år och nio månaders fängelse, en till tre år och sex månaders fängelse och den fjärde mannen till fyra år och sex månaders fängelse.

Tre av männen har kopplingar till den kriminella mc-organisationen Chicanos som etablerat sig ute i Sandviken varav en av dem utpekats som Sandvikenpresident för klubben. Den fjärde mannen är sedan tidigare känd inom kriminella mc-kretsar i Gästrikland.

Samtliga män har överklagat sina domar till hovrätten och menar att de ska frikännas från brotten alternativt få sina fängelsestraff nedsatta.

Även åklagare Christer Sammens har valt att överklaga domen och menar att samtliga män ska fällas för människorov av den normala graden och att alla fyra ska betraktas som gärningsmän även om deras delaktighet har varierat. Det ska i sin tur leda till längre fängelsestraff.

LÄS OCKSÅ: Så drevs Bandidos från Borlänge till Sandviken

LÄS OCKSÅ: Kommunen vill köpa mc-gängets lokaler i Sandviken

LÄS OCKSÅ: Chicanos-man dömd för misshandel på gym i Sandviken

Mer läsning

Annons