Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkus med alla rätta ingredienser

/
  • hästar. Både den här hästen och sex stycken riktiga intog manegen när cirkus Brazil Jack i går gästade Sandviken.
  • Jonglörer ett måste. Jonglörer och akrobater ska det naturligtvis vara i en riktigt klassisk cirkus.  Foto: Bernd Bütner
  • Husdjur uppträder. Cirkus Brazil Jack har satsat på husdjuren – ett mycket lyckat koncept. Hundar och katter är utmärkta cirkusartister. De verkar dessutom ha kul när de uppträder.

När det är cirkus i stan då vet man att det är vår. Och cirkus Brazil Jack är precis som en riktig cirkus ska vara.
En blandning av viga akrobater, ystra cirkushästar, smidiga katter och – förstås, roliga clowner som får barnen att tjuta av skratt.

Annons

Det var fullt i cirkustältet i Stadsparken i går när Sandvikenborna var först i Gästrikland att se årets upplaga av Brazil Jack.

I år passar cirkusen på att fira 110-årsjubileum eftersom det var år 1899 som den legendariske cirkus- och showmannen Brazil Jack startade företaget.

En cirkus måste ha clowner. Så har det alltid varit. I årets föreställning får publiken möta trion Jose Michel Clowns, som representerar sjunde generationen i en spansk clownfamilj.

Och visst vann de barnens hjärtan när de showade, busade med publiken, skvätte vatten och balanserade ägg. Ungarna skrattade så de skrek.

Roligt för de yngre, och förstås även för vuxna, är också alla djur.

Paret Victoria och Zdenek charmade åskådarna med sina katter och hundar, som också såg ut att ha kul när de gjorde sina konster.

Mitt unga sällskap (tre och ett halvt och fyra år) var mycket imponerade av hunden som hoppade hopprep och katten som gungade.

Ett annat av djurinslagen stod tyske hästdressören Rüdiger Probst med sina plymskrudade vita cirkushästar för.

Även akrobaterna imponerade: Runcalli Sisters, där en syster står på en hand uppe på huvudet på en den andra som samtidigt klättrar upp på en stege, och gruppen Velenciuc som bland annat använder långa stänger för att genomföra en del av sina nummer högt över manegen. Både skickligt och annorlunda.

Cirkus Brazil Jack kan ses i Gävle i dag, i morgon och på söndag.

Mer läsning

Annons