Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Claus Hartwig lämnar Göransson Arena

/

Bara tre månader efter invigningen av Göransson Arena är samarbetet mellan arenabolaget och restaurangentreprenören på väg att spricka.

Parterna förhandlar om att bryta avtalet med varandra. Men någon formell uppgörelse finns det ännu inte.

Annons

Restaurangprofilen Claus Hartwig, med bland annat Axmar Brygga och Furuvik Brygga fick uppdraget att sköta restaurang och barer i Göransson Arena. Tillsammans med sonen Fredrik startade han restaurangen Fine Food of Scandinavia.

Från arenabolagets sida var man stolta över att kunna knyta till sig ett så aktat namn inom branschen inför invigningen. Men samarbetet fick sig omedelbart en allvarlig törn när det direkt efter invigningen uppstod en infekterad betalningstvist mellan arenachefen Maya Olsson och restaurangbolaget. Restaurangen fick inte betalt i tid för sin insats under den gigantiska invigningsfesten och anklagades samtidigt för bristande likviditetsplanering på – som det senare visade sig – felaktiga grunder.

När det under sommaren framkommit att det inte går att få upp högre temperatur än 15 grader inne i restauranglokalen efter det att bandyplanen spolats, tycks far och son Hartwig ha tröttnat definitivt. Intensiva förhandlingar om ett avbrutet samarbete har förts under de senaste veckorna.

– En uppgörelse är på väg, säger Claus Hartwig själv.

I samband med kommunstyrelsens möte på tisdagen fick politikerna information av kommundirektör Svante W Nordh om att det i praktiken redan är klart. Claus och Fredrik Hartwig drar sig ur utan att ställa några krav på formellt skadestånd. Möjligen kan det bli aktuellt med någon annan form av ekonomisk uppgörelse, fick politikerna veta.

Men enligt C-G Sjölander, styrelseordförande i Göransson Arena AB, stämmer inte riktigt den uppgiften.

– Jag kan bekräfta att det förts diskussioner. Men jag skulle inte vilja kalla det förhandlingar, utan snarare sonderande samtal.

Styrelsen för Göransson Arena har möte under onsdagen. Samarbetet med restaurangentreprenören tas upp för information och diskussion.

– Men något beslut kan det inte bli. Så långt har vi inte kommit ännu, säger C-G Sjölander.

Mer läsning

Annons