Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då hävs avspärrningen på Björksätraskolan

/

I förra veckan evakuerades delar av Björksätraskolan i Sandviken akut. Nu på måndag är eleverna välkomna tillbaka till sina klassrum igen.

Annons

Det problem med mögel som upptäcktes på Björksätraskolan i våras skulle åtgärdas under sommaren, men bygget har dragit ut på tiden.

I en vecka vistades eleverna på förskoleklass bland byggnadsställningar och bråte. I torsdags förra veckan akutevakuerades lokalerna efter att fackliga skyddsombudet larmat rektorn om situationen.

De delar som har varit avstängda öppnas igen för eleverna på måndag. Men redan på torsdagen kunde personalen börja städa och möblera rummen.

Fortfarande är tre klassrum avstängda, det är de rum där golven där fukt upptäckts och som kommer behöva stå och torka ur ytterligare innan golvmattorna kan läggas på igen.

– Det vet vi inte hur lång tid det tar, men det är ordentligt avgränsat både inomhus och utomhus, säger rektorn Jörgen Andersson.

Arbetarbladet har också kunnat berätta att personal som tidigare mått dåligt av att vistas i skolan återigen fått symptom och att det funnits oro att mögel bara byggts in i stället för att åtgärdas under renoveringen.

En oro som rektorn Jörgen Andersson lovat att ta på allvar.

– Vi har tagit upp det med tekniska kontoret och all fukt har åtgärdats. Det är bara de tre klassrummen där golven måste torka upp lite mer, resten är slutbesiktigat, säger han.

LÄS OCKSÅ:

Därför dröjde utrymningen av Björksätraskolan

Möglet upptäcktes redan i våras

Delar av Björksätarskolan evakueras akut

Mer läsning

Annons