Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den yngre generationen är på väg att ta över

/
  • publikfriare. Bollkonstnären Rafael jonglerar med bollar i ett rasande tempo i Cirkus Maximums föreställning. Bäst är det när han stöter ut och fångar upp bollarna med bra munnen.
  • överraskning. Kossor på cirkus, kan de göra några konster? Nja, inte överdrivet många. Möjligen är det överraskningsmomentet som går hem. Ingen tror väl att de här jättebamsingarna ska dyka upp. Cirkus Maximum har andra djur som kan betydligt mer.

Cirkus Maximums barnakrobater slår de äldre kollegorna med hästlängder.
Vigare, kvickare och mer halsbrytande än så här blir det knappast i manegen.

Annons

I dag är det Gävles tur att gå på cirkus. I går var det Sandvikenborna som bänkade sig för att se stora som små artister. De tre enorma elefanterna som sitter fint på baken och kan snurra runt på en liten pall är lika fascinerande att se som när väldresserade småjyckar kutar runt i en hiskelig fart och hoppar genom ringar.

Cirkus Maximum känns påkostad med ett stort tält och shownummer som håller måttet. De imponerar på sin publik. På cirkus hör man ju genast om ett nummer går hem eller inte. Och det gjorde de flesta i går.

Barnen i mitt sällskap och jag själv blir helt tagna av ett gäng ryska barn och ungdomar som är så proffsiga att man häpnar. De måste ha fötts till akrobater. Säkra, viga och uppfinningsrika. De äldre i gruppen använder de yngre som hopprep och jongleringskäglor!

En bolljonglerare har också lätt att få med sig publiken. Han imponerar genom att stöta ut och fånga upp bollar med munnen.

Nya inslag i en annars mycket traditionell cirkusföreställning brukar vara roligt. Men kossorna, geten och grisarna kunde ha fått stanna kvar på bondgården den här gången. De andra djuren gör så mycket bättre konster.

Mer läsning

Annons