Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir hus i Björksätra som rivs

Det blir hyreshusen på Smassens väg 53 och 57 i norra Björksätra som rivs nästa år. Det har hyresgästerna nu fått information om.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i förra veckan har Sandvikenhus styrelse beslutat riva 40 lägenheter nästa år. På onsdagen gav företaget besked om vilka hus det är som ska jämnas med marken efter det att hyresgästerna själva först fått veta vad som ska hända.

– Det är alltid ett tråkigt beslut att riva hus och än tråkigare är det för dem som berörs av beslutet, säger styrelseordföranden Håkan Bengtsson i ett pressmeddelande.

De nu utpekade hyreshusen i norra Björksätra har båda 20 lägenheter. Tio av lägenheterna står redan tomma. Husen rivs någon gång efter sommaren 2010. Hyresgästerna har fått besked om att de kan bo kvar till och med juni månad.

– I vårt fastighetsbestånd finns ett överskott på tre rum och kök och de här husen innehåller just många treor. Andra hus i området som kunde ha varit aktuella för rivning har större spridning på lägenhetstyperna. Vi har även sett över området landskapsmässigt och kommit fram till att dessa två relativt korta huskroppar har

minst påverkan på den totala bilden, säger Håkan Bengtsson.

Sandvikenhus personal ska nu hjälpa de berörda hyresgästerna att hitta nya bostäder.

Mer läsning

Annons