Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det kan bli ännu värre"

/
  • – Det absoluta sämsta vi kan göra i den här situationen är att inte agera alls, sade Peter Gossas på torsdagens presskonferens.

– Vi måste vara preparerade både för att det kan bli en snabb tillnyktring och för att det kan bli en ännu värre situation.
Det sade SMT-chefen Peter Gossas på torsdagseftermiddagens presskonferens om varslet av 900 anställda vid Sandvik i Sandviken.

Annons

Affärsområdet SMT:s orderingång har hastigt minskat med 15 procent. Det är orsaken till den minskning med 1 500 anställda globalt varav 900 i Sandviken som företaget nu förbereder.

– Det absoluta sämsta vi kan göra i den här situationen är att inte agera alls, sade Peter Gossas när han höll presskonferens tillsammans med de andra affärsområdescheferna.

Så skakig som världsekonomin är i dag valde Peter Gossas att inte tro någonting om framtiden, utan att i stället lämna alla vägar öppna för vad som kan komma att hända under de närmaste månaderna.

– Det sämsta vi kan göra är att bestämma oss för en bild och bara köra efter den. Vi måste vara preparerade både för att det kan bli en snabb tillnyktring och för att det kan bli ännu värre, sade han.

Mer läsning

Annons