Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurplågeri kan vara hundsport

Den 22-årige hundägaren som anmäldes tidigare i veckan för att ha hängt sina hundar i en snara har motanmält händelsen. Han hävdar att han inte alls plågade hundarna utan tränade dem i en speciell typ av hundsport.

Annons

En 58-årig vittnade i måndags om hur 22-åringen lurade sina hundar att hoppa upp i en strypsnara där de sedan blev hängande. Det var vid Söderskolan i Björksätra.

Nu har hundägaren anmält 58-åringen för falsk angivelse. Han hävdar att "hängningen" inte alls var djurplågeri utan en hundsport kallad springpole.

Enligt en beskrivning går sporten ut på att hunden hoppar upp och biter tag i snaran och blir på så sätt hängandes i käken. Detta ska enligt utövarna träna hundens nacke, rygg, ben och bröstmuskulatur.

En snabb sökning på internet genererar flera träffar på ordet.

22-åringen hade läst i tidningen om händelsen och förstått att det var honom artikeln avsåg, då valde han att göra en motanmälan.

Han påstår sig inte heller ha hotat 58-åringen, och kameran som enligt tidigare uppgift kastats i backen har han aldrig haft i sina händer. I det avseendet står ord mot ord.

Mer läsning

Annons