Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt så många anställda i "nya" Kungsberget?

/

200 stugor, 100 lägenheter och dubbelt så många anställda. Det kommer att hända en hel del i Kungsberget den kommande tiden. I dag presenterade man planerna för hur Kungsberget ska förvandlas från skidanläggning till skidort.

Annons

De största expansionerna ska ske på norra sidan av Kungsberget, där det finns planer på både stugor, husvagnscamping och flerlägenhetshus. På södra sidan blir det fler nedfarter, nya liftar och möjligen stugor för dem som har mindre behov av närhet till service.

Sammanlagt 2 500 nya bäddar kommer det att bli i Kungsberget. Och i takt med att boendet ökar ska man också satsa på att förbättra servicen med nya affärer, restauranger och konferensutrymmen. De samlade investeringarna kommer att kosta över 500 miljoner kronor. Men i gengäld räknar Kungsbergets ägare Branäs med en fördubbling av antalet gäster och en tredubbling av omsättningen.

Satsningarna ska också kunna leda till en hel del nya jobb och enligt Branäs kan det bli aktuellt att fördubbla antalet anställda i Kungsberget.

Mer läsning

Annons