Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dunkers planer för musiksommaren är klara

/
  • Dal-Brittas damm. Ett av dragplåstren, Gävlebandet Cash is King, vill Ingemar Dunker placera på bryggan i Dal-Brittas damm. ”Folk får sitta i slänten och lyssna”, säger han.Gävlebandet Cash is King är ett av dragplåstren.

Bluesprofilen Ingemar Dunker har sommarens musikplaner färdiga. Det blir en fyra dagar lång tillställning med kultur och musik vid Smedsgården.


Gammeldans, country, jazz, breakdance, konst och barnunderhållning är några av begivenheterna.

Annons

Det gäller att vara ute i tid, slår Ingemar Dunker fast när Arbetarbladet träffar honom vid Smedsgården.

Och visst är han ute i tid. Den fyra dagar långa tillställningen han presenterar för Arbetarbladet kallar han för kultur- och musikdagar i bruksmiljö, och den är i princip redan klappad och klar.

– Ringer man för att boka upp band ett halvår innan är det redan för sent. Du måste vara ut ett år innan, säger han.

Invigningen sker 30 juli och evenemangen pågår till och med 2 augusti, och det blir en tillställning utan entrékostnad. Pengar från Göranssonska fonden finansierar det mesta.

– Smedsgårdsblues blev en succé i fjol och därför tror jag att Göranssonska fonden blev intresserad, säger Ingemar Dunker.

När Ingemar Dunker sätter igång med planeringen smäller det till. Vill han ordna en festival ser han till att göra det, men han är inte förtjust i ordet festival.

– Jag vill ogärna kalla det här för festival. Det händer något konstigt när man säger festival. Gagerna fördubblas, folk verkar tro att det finns hur mycket pengar som helst, säger han.

I Dal-Brittas damm ska Gävlebandet Cash is King spela.

– Ja, de spelar på bryggan och ska stå vända mot andra sidan, så folk får sitta i slänten och lyssna, säger Ingemar Dunker och pekar på slänten bortom dammen.

Huvudscenen förläggs till annexet vid Smedsgården. Här blir det folkdans, breakdance, barnunderhållning, allsång och jazz. I annexet ska konst ställas ut och här ska Ingemar Dunker göra plats för sitt eget rockmuseum. Men någon rock’n’roll blir det i övrigt inte, åtminstone inte dagtid.

– Nej, det blir på kvällarna och då flyttar vi upp till Smedsgården och där ska det spelas, pop, country och rock’n’roll, säger han.

Men satsningen är en chansning framhåller Ingemar Dunker. Allt kan regna bort.

– Vad jag önskar mig är fyra dagar av otroligt väder och en marknadsföring som når ut utanför Sandviken.

Det enda kultur- och musikdagarna får konkurrens av är kammarmusikfestivalen.

– Men vi vänder oss ändå inte till samma publik, poängterar Ingemar Dunker.

Mer läsning

Annons