Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter 35 år säljer de Odengrillen

/
  • Paret Rudi och Britt-Marie Müller trivs fortfarande på Bistro Oden men tiden har kommit för att börja se sig om efter en efterträdare. Om bara något år går de i pension.
  • Krögarparet Rudi och Britt-Marie Müller har bara något år kvar till pensionen och börjar nu se sig om efter någon som kan ta över Bistro Oden. Restaurangen, som de drivit i 35 år, finns till försäljning på handelssajten Blocket.

Efter 35 år som ägare tänker Rudi och Britt-Marie Müller sälja Bistro Oden. Paret närmar sig pensionsåldern och orken börjar tryta. Helst ser de att restaurangen får fortsätta i ungefär samma stil som i dag.

– Vi har trogna kunder som följt oss i många år, förklarar Rudi Müller.

Annons

Bistro Oden är tillsammans med Mjölkbaren de restauranger i dagens Sandviken som drivits av samma ägare som längst. Rudi Müller anställdes som kock 1969 av dåvarande ägaren Robert Marangoni. Sju år senare tog han själv över verksamheten tillsammans med hustrun Britt-Marie. Då kallades restaurangen för Odengrillen, ett namn som fortsatt att hänga kvar i folkmun trots att den 1990 bytte till Bistro Oden.

Restaurangen har varit en riktig familjerörelse, såväl dottern Nina som sonen Andreas har jobbat här. Men Rudi Müller har uppmuntrat barnen att göra någonting annat i stället för att ta över verksamheten. Han vet hur tidskrävande den är. En vanlig dag börjar inte sällan vid klockan åtta-nio på morgonen och slutar vid 22-23-tiden på kvällen.

– Man måste ha en fru med samma intresse. Min fru har inte haft semester på åtta år – men hon har inte velat heller. Hon trivs här, skrattar Rudi Müller.

Han har 1,5 år kvar till pensionen, hustrun två år. Därför har paret börjat se sig om efter nya ägare. Bistro Oden är nu till salu ute på Blocket.

– Det är inte säkert att vi hittar någon på en gång så det kan bli några år till för oss. Vi hade en spekulant men han hoppade av.

Paret hoppas att någon med friskt blod och nya idéer kan ta över verksamheten. Samtidigt ser de gärna att Bistro Oden får behålla lite av dagens stil. De har trogna matgäster som kommer år efter år och vill att de ska fortsätta trivas.

Det är inte bara matgästerna som är trogna. Även i personalen finns trotjänare som jobbat med paret i många år. En av kockarna anställdes 1979 och börjar också närma sig pensionen.

– Vi har nästan ingen sjukfrånvaro alls, kanske 10-14 dagar per år på samtliga anställda, säger Rudi Müller som tar det som ett gott betyg.

Mer läsning

Annons