Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elev rånad på skolan mitt på dagen

Den 20-årige gymnasieeleven satt på skolan och arbetade med sin bärbara dator. Då kom en maskerad yngling fram bakifrån och under knivhot tvingade till sig den. Det skedde mitt på dagen i går.

Annons

Anmälningar om rån i Sandviken fortsätter att komma in till polisen. I går, torsdag rånades en 20-årig elev på Bessemergymnasiet.

Till polisen har han berättat att han satt med skolans lånedator i korridoren vid 13-tiden och lyssnade på musik och jobbade med ett skolarbete. Då kände han hur någon kom fram bakifrån, höll för hans ögon och tryckte något vass mot halsen. En röst sade "Hit med datorn".

20-åringen trodde att någon av hans kompisar skojade och svarade "Sluta nu". Då trycktes, det som senare visade sig vara en röd mattkniv, hårdare mot halsen och 20 hotades att bli skuren om han inte höll tyst.

Rånaren ryckte åt sig datorn. Då såg 20-åringen att det var en yngre person med huva uppdragen över huvudet. Han var maskerad med en halsduk för munnen och bar solglasögon. Efter rånet försvann han springande ut från skolan.

Det enda kännetecknet är rånarens långa blonda hår som 20-åringen såg sticka ut. Han tyckte sig också känna igen rösten. Om rånaren är en elev på skolan eller någon utifrån är oklart

Händelsen polisanmäldes direkt. 20-åringen säger att han var ensam i korridoren när det hände, men det ska finnas vittnen i andra delar av skolan att höra.

Mer läsning

Annons