Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever ska få hjälp att bilda band på ny rockskola i Sandviken

En rockskola startar inom kort i Sandviken. Meningen är att eleverna ska få hjälp att ta sig hela vägen från nybörjarlektioner till att bilda band, göra inspelningar och medverka vid konserter.

Annons

 

Det är studieförbundet Bilda som nu planerar att utöka sin verksamhet i Rockhuset med en rockskola för i första hand tonåriga tjejer och killar.

Med musikern Martin Unosson som huvudlärare ska Sandvikenungdomar erbjudas musiklektioner i studiecirkelform där de tidigt börjar spela i band eller ensembler.

– I Söderhamn har vi kört rockskola i nästan 20 år. Där har vi i dag 100 tonåringar som är med. Det här kan nog bli stort även i Sandviken, tror John Staffas, Bildas regionchef.

Kulturskolan i Sandviken har i dag en lång kö av elever som vill börja spela gitarr men som det inte finns plats för. Den nya rockskolan kan nu bli ett alternativ för dem.

– Ja, självklart. Men det inte därför vi startar, säger John Staffas.

Tanken är rockskolans elever inom Rockhusets väggar ska kunna gå hela vägen från nybörjarlektioner på sina respektive favoritinstrument till att sätta ihop egna band, göra inspelningar och medverka vid konserter.

 

Mer läsning

Annons