Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever skippade lovdag för att måla om skolan

/
  • MÅLARNA. Det är höstlov, men i går var Maja Ingelsson, Emelina Sjösten, Lovisa Westby, Fanny Johannson, Elin Gölin, Josefin Åhrlin och Johanna Tysklind  på skolanför att måla.
  • LJUSA VÄGGAR. Fint och ljust i stället för grönflammigt och slitet blir det i geografirummet på Murgårdsskolan. Maja Ingelsson och de andra tjejerna jobbade tillsammans med uppfräschningen.
  • GRUNDMÅLADE. Först målades väggarna två gånger i en mild krämfärgad nyans. Sedan skulle Josefin Åhrlin och de andra börja med dekorationsmålningarna: ett jordklot och ett peacemärke.
  • FRÄSCHT. ”Det är kul att se skillnaden, hur det såg ut tidigare mot hur mycket fräschare det blir,” sa Emelina Sjösten och fick medhåll av Elin Gölin.

Sju tjejer på Murgårdsskolan med bild som elevens val har valt att offra en dag av höstlovet för att måla om ett par klassrum på skolan.

– Det är helt okej, för man får ju ändå vara med sina kompisar. Och det är faktiskt kul att måla, säger Lovisa Westby.

Annons

Skyddspapper är utlagt på golvet och bord och stolar står samlade i mitten av rummet. I klassrummet, som brukar användas till geografilektion, pågår andra strykningen av en milt beige färg. Innan var väggarna grönflammiga.

Tjejerna använder både rollers och penslar och det pratas och fnittras en hel del under arbetets gång. De går alla i åttan och har valt fördjupning i bild som elevens val.

– Många av klassrummen på skolan ser bedrövliga ut så det behövs verkligen en uppfräschning. Därför är det perfekt att kunna använda elevens val till det här, säger bildläraren Lina Hansson.

Helt gratis jobbar dock inte tjejerna. Genom att de ställer upp och målar på en lovdag så har de jobbat in alla elevens valtimmar fram till jul.

Efter att väggfärgen har torkat ska väggarna dekorationsmålas. I geografirummet blir det ett stort jordklot framme vid tavlan och i rummet intill ska det målas ett peacemärke.

– Det är kul att se skillnaden, hur det såg ut tidigare mot hur mycket fräschare det blir, säger Emelina Sjösten.

Mer läsning

Annons