Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ellinor kom på en vinnande slogan – i går fick klassen pris

/
  • ”Det är roligt att läsa!”. Förutom ett tungt bokpaket och ett diplom bjöds eleverna  i Gula F-1:an på glass av Mamma Mu för att de kommit på så många bra slogans till bibliotekets läskampanj.Foto: Catharina Sandström

Västanbyneleven Ellinor Wijk kom på bästa slogan till folkbibliotekets läskampanj. På Världsbokdagen i går fick klassen ta emot sitt pris. Samtidigt startade en stor skrivartävling för Sandvikenbor äldre än 15 år.

Annons

Under våren har grundskoleklasser i Sandviken deltagit i en slogantävling på folkbiblioteket. Eleverna i Gula F-1:an från Västanbyns skola kom på många bra förslag. Bäst gillades Ellinor Wijks ”Det är roligt att läsa!”.

– Fröken frågade mig hur det känns när jag läser och då svarade jag att det är roligt, berättar Ellinor Wijk som uppger att hon läser mycket, ofta mer än en bok i veckan. Favoriten är författarinnan Linn Hallberg som skriver hästböcker.

Bibliotekschefen Åsa Wirén Jonsson tycker att Ellinor Wijks slogan på något sätt sammanfattar allt. Nu får den ge namn åt läskampanjen som ska spridas i Sandviken och som är ett steg mot att skapa ett litteraturhus i kommunen. I dag finns bara ett för barn och ungdomar i hela Europa.

– Vi har så bra förutsättningar i Sandviken att få ett sån’t hus, säger Åsa Wirén och berättar att det pågår ett regionalt samarbete kring frågan.

På Världsbokdagen i går inleddes även skrivartävlingen Avtryck. Fram till årsskiftet kan intresserade skicka in noveller där en plats i Sandviken ska nämnas i texten. Tio utvalda publiceras i en bok. De tre bästa får novellerna upplästa i radio och får delta i en litteraturfestival i Stockholm.

Mer läsning

Annons