Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emgoldex man i Gävle: "Allt ni skrivit är falskt"

Gävlebon Lasse Tolltorp var en av dem som arrangerade Emgoldex möte i Folkets hus i Gävle förra veckan, där 200 personer samlades på ett inspirationsmöte. Han säger att allt vi skrivit är fel och att företaget snart kommer att få upprättelse.

Annons

Efter att vi berättat om det misstänkta pyramidspelsföretaget Emgoldex har vi försökt få tag på ansvariga bakom det för att få svar på våra frågor. Men på deras svenska hemsida finns inga kontaktuppgifter eller namn på personer i ledningen. Vi har försökt ringa till Emgoldex huvudkontor, som har sin adress i ögruppen Seychellerna, men når bara fram till ett förinspelat röstmeddelande.

Vi ringde upp Gävlebon Lasse Tolltorp, som inledde mötet på Folkets hus och tycktes ha en framträdande roll i företaget i Gävle.

– Jag tänker inte svara på några frågor från dig, för ni håller på med oseriös journalistik.

Vad är det som du tycker är oseriöst?

– Allt ni har skrivit. Ställ de här muppfrågorna till någon annan. Det kommer att komma upp rätt information i olika tidningar ganska snart. Ni har hämtat er information från Lotteriinspektionen, och de har gått ut med falska uppgifter och påståenden om oss.

Vad är det som du tycker är falska uppgifter?

– Allt.

Varför tror du att Lotteriinspektionen kommer med falska uppgifter, vad har de för intresse av det?

– Det där tänker jag inte svara på för med dina vinklingar förvränger du det i alla fall. Vill du prata med mig så ska vi träffas öga mot öga. Du kan boka en tid nästa vecka. Till dess har det hänt ganska mycket i tidningar runt om i Sverige.

Vad är det som kommer att hända?

– Vi kommer ju att få upprättelse såklart eftersom det står falska grejer om Emgoldex.

Vad är det som är falskt då?

– Men sluta fiska, boka ett möte har jag sagt.

Vill du komma hit och träffa mig nästa vecka då?

– Nej. Du vill inte höra. Och du har inte med det att göra heller. Min tid är dyrbar, så du får boka en tid så kan vi mötas nästa vecka, kanske, om jag har tid. Adjö!

Mer läsning